Erkeklerde Saç Uzatma

Erkeklerde Hızlı Saç Uzatmak

Kadınlarda veya erkeklerde saç uzaması farklı değildir.Kadın ve erkeklerde saç uzatmak bir farklılık göstermez fakat saç uzaman hızı insandan insana değişir. Ancak böyle bir ayrım yapılabilir. Yani saç uzatma metodları herkes için aynıdır , fakat herkes de aynı etki görülmez..  Erkeklerde saç dökülmesi biraz daha farklıdır. Bu yüzden erkek tipi saç dökülmesi diye bir kavram var, erkek ve kadın saç tellerinin kalınlığı ve gürlüğü de değişmektedir; Ancak erkeklerdeki saç uzatmak için yapılacak yöntemler kadınlarla neredeyse aynıdır.

 

Erkekler Saç Uzatırken Yapmaması Gerekenler

Biricik erkek okuyucum saçlarınızın  uzamasında yağ önemlidir fakat ortalıkta da pis pis dolaşma en azından 4 günde bir saçlarınızı yıkamanız hem sağlığınız  hemde temizliğiniz açısından önemlidir.

Eğer saçın uzun ise doğal saç kremi kullanmalısın. Saçların kırılıyor ama sen farkında olmayabilirsin6753444d-5db2-4b31-bd46-4afc9a8943f0.jpg.

Kadın Doğum Kontrol Hapı Saçı Hızlı Uzatır Mı

Bunlar hep şehir efsaneler? Nasıl İstanbul’un taşı toprağı altın değilse bu yöntemde saçları uzatamaz. Anlamsız ve bilimsel olmayan yöntemler kullanmayın , şampuana doğum kontrol hapı atmak mantıklı geliyor mu kulağınıza ? Büyük ihtimalle doğum kontrol hapı satan firmalar çıkardı bu yalanı daha çok satılsın diye  ; ama bari siz yapmayın sevgili okurum.

Erkekler Saç Uzatırken Yapması Gerekenler

Saçını uzatırken vitamin almayı unutma vitaminler vücudumuzun her yeri için önemlidir. . B3 vitamini, B5 vitamini, C vitamini, E vitamini  saçlarımız için çok önemli. Bu vitaminlerle saç derisine bakım yapın.images (6).jpg
Saçınızı uzatırken mineralleride  es geçmeyin çinko oksit, kükürt gibi minerallerle saç diplerine bakım yapın.
Saçınızı uzatmak için hint yağı, biberiye yağı avokado yağı gibi yağlardan faydalanın.
Saçlarınızı metal veya plastik taraklarla sakın taramayın.Doğal tahta taraklarla taramanızı öneriyorum.
Fön makinesi nasıl kullanılır öğrenin ve saçlarını yakmayın. Saç kurutma makinesini saçınızın içine soktuğunuzda saçınıza hasar verirsiniz.

Saç uzatma konusun da dağınık bilgiler verdik fakat bu bilgileri toplarsak şöyle bir formül çıkıyor ;

Karışımın içindekiler :

MSM (kükürt saç uzatır , saç derisini besler ,yağlanmayı önler )
L’iarginine (büyümeyi arttıran aminoasit , protein büyümeyi sağlar )
Çinko sülfat (saç derisine faydalı mineral )
B3 vitamini (özellikle saçınız yağlıysa kullanın)
B5 vitamini
Laktik Asit

Karışım tarifi :

10 gr MSM
10 gr L’iarginine
5gr çinko Sülfat
10 ml B3
10 ml B5
20 ml %40’lık Laktik Asit
1 şişe sodanın içinde karıştırıp , duştan sonra uygulayın.

Bu karışım dünya çapında kabul görmüş bir formüldür. İçinde ki malzemelerin belki de çoğunu yeni duydunuz fakat dünya da bu ürünler çokça kullanılan ürünlerdir. Denemesi bedava bence deneyin pişman olmayacaksınız.

Diğer yazılarımı da okuyabilirsin erkek okuyucu 🙂

Saç Uzatma Yöntemleri Ve Şampuanlar adlı yazımı okumanı tavsiye ediyorum.

Yorum bırakın